maandag 21 april 2014

Quesadilla's met Spinazie en Ricotta


Omdat samen in de keuken staan met lieve Sharon van La Pura Vida zo leuk is besloten we naast het gezonde broodje met tofoe, avocado en verse kruiden ook deze heerlijke quesadilla's te maken. Dit recept komt ook uit het boek Light & Fresh van Donna Hay. Een gaaf boek met lichte en frisse recepten, weergegeven in prachtige foto's.

Dit heb je nodig voor de quesadilla's (4 pers.):

  • 65 gram jonge spinazieblaadjes
  • 1 theelepel fijngeraspte citroenschil
  • 100 gram ricotta
  • handje fijngehakte basilicumblaadjes
  • 20 gram fijngeraspte parmezaan
  • zeezout en grofgemalen zwarte peper
  • 2 tomaten in dunne plakjes
  • 8 wraps of zachte tortilla's 
  • plantaardige olie, om te bestrijken 
Doe als eerst de spinazie in een hittebestendige schaal, overgiet de spinazie dan met kokend water en laat 30 seconden staan. Laat daarna uitlekken in een vergiet en druk overtollig vocht zoveel mogelijk uit de spinazie. Meng de spinazie dan met de citroenschil, de ricotta, basilicum, parmezaan en zout en peper. Verdeel dit mengsel over de 4 tortilla's, leg de tomaat daarop en dek de tortilla's af met de overige 4 tortilla's. 

Bestrijk de quesadilla's licht met olie en bak ze aan beide kanten 3 tot 4 minuten in een grote koekenpan op matig laag vuur. Als ze goudbruin en knapperig zijn is je lunch klaar. Snijd de quesadilla's in kwarten en dien ze direct warm op. Eet smakelijk! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten