Op een zaterdag bladerden we door haar nieuwe kookboek Fresh & Light van Donna Hay, op zoek naar een fijn lunchgerecht. We kozen voor een niet al te moeilijk recept met heerlijk verse ingrediënten: Toast met Tofoe, Tuinkruiden en Avocado.
Dit heb je nodig voor dit gezonde broodje (4 pers.):
- 150 gram (zijde) tofoe
- 2 handen muntblaadjes
- 2 handen basilicumblaadjes
- zeezout en grofgemalen zwarte peper
- 8 sneetjes volkorenbrood, getoast
- 1 avocado, in partjes
- 200 gram tomaten, in partjes
- 2 eetlepels limoensap
- 1 lange rode peper, van zaad ontdaan en in dunne reepjes
Doe de tofoe, de helft van de munt- en basilicumblaadjes, zout en peper in een keukenmachine en hak de ingrediënten net zolang totdat er een gladde massa ontstaat. Verdeel dit mengsel over de toast. Schik de avocado, tomaat en de rest van de munt en basilicum erop. Meng dan de limoensap en de rode peper en lepel dit sapje voor het opdienen over de toast. Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten